Weekend aan zee in Renesse

Van pony tot boerenpaard, allemaal vertegenwoordigd op het Molenmenners weekend aan zee.

Op vrijdagavond 21 maart trokken 12 paarden en 27 paardenliefhebbers richting Zeeland, Renesse. Nadat elk paard in manege Grol een box met vers stro had uitgezocht, al dan niet met zicht op zee of zicht op een bekende vriend naast hem konden ook wij een proper bed gaan uitkiezen in hotel Renesse, op wandelafstand van de manege. Na de vriendelijke ontvangst daar en achterlaten van de bagage kwam de voltallige groep samen in de manege. Met enkele nieuwe gezichten erbij dit jaar was het fijn kennismaken bij een Hollands broodje kroket. Het langverwachte weekend aan zee kon van start gaan!

Zaterdagmorgen, iedereen staat te popelen om te vertrekken dus eerst een beetje file voor de ovenverse broodjes en croissants in de ontbijtzaal van het hotel. Maar met zo’n rijkelijk ontbijt heeft iedereen energie genoeg om elkaar te helpen met koetsen te lossen, vergeten trekstrengen te toveren, paarden te borstelen, op te tuigen,… Iedereen klaar voor vertrek? Helmen op? Onze kolonne vertrekt; 6 koetsen en 4 ruiters passeren niet onopgemerkt voorbij het centrum van Renesse. Na een 2-tal kilometer komen we aan op het strand, iedereen kan op eigen tempo het strand en zee verkennen, afspraak voor het middageten aan het strandhuis. Veel wind maar ook veel zon en slechts enkele regendruppels, we rijden de blauwe lucht tegemoet. Maar het kan snel veranderen en na de middag wordt het zo onguur dat we besluiten terug te keren richting manege. Eens daar aangekomen kunnen we de paarden uitspannen onder 7 zonnen. Iedereen is tevreden, er zijn zelf zeehondjes gespot in zee! In de namiddag is er nog even tijd om het stadje te verkennen en ’s avonds bekijken we al de prachtige foto’s die er in de loop van de dag gemaakt zijn!

Zondagmorgen staan we op met een hagelbui maar die is gelukkig van korte duur. Vandaag is de opstelling iets gewijzigd en trekken we met 5 koetsen en 8 ruiters richting strand. Alle paarden, menners, ruiters en passagiers leven zich uit op het strand, er wordt geracet, gezwommen, gewandeld, gebabbeld, gegeten, gedronken,… genoten. Na de middag gaan we richting Brouwersdam om zeehonden te spotten… ja hoor, 2 zeehondjes laten zich zien, een mooi einde van een mooie dag en weekend.

Kareltje, Swing, Bert, Stijn, Apache, Rhuna, Taukje, Hinto, Dako, Bataraaf, Kadafi, Matil, Faust, Goldfire, Wendy.